Bel 024–7440002 of mail sollicitaties@senioritworks.nl

Ben je op zoek naar meer… werkgeluk?

Sociaal Ondernemen


Wij zijn een sociale onderneming. SeniorIT WORKS is ook actief op het gebied van sociaal ondernemen en geeft speciale aandacht aan het bijscholen en coachen van IT’ers met enige afstand tot de arbeidsmarkt. Die hebben een bijzonder plekje in ons hart als het gaat om werkplezier!

Afstand tot de arbeidsmarkt

Bij mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt gaat het om zeer diverse oorzaken waardoor deze afstand heeft kunnen ontstaan, zoals:

  • Autistische problematiek (De beste testers zijn autist!)
  • Gevolgen faillissement
  • Sabatical (met negatieve gevolgen arbeidsmarktpositie)
  • Gevolg van overtolligheid (reorganisatie)
  • Burn Out
  • statushouders (hoogopgeleid)

Samenwerking met Stichting BEE-Ideas

SeniorIT Works wil als sociale onderneming hierin iets betekenen en is daarvoor een samenwerking aangegaan met BEE-Ideas uit Einhoven. De Doelstelling van Stichting BEE-Ideas is wereld veranderende software ontwikkelen en het toegankelijk maken van technologie voor mensen en organisaties die een duurzaam software idee hebben In verschillende steden, waaronder Nijmegen, heeft BEE-Ideas daarvoor zogenoemde “capacity building teams” waar deze software ontwikkeld wordt. Tegelijkertijd worden hier mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt getraind (in PSM1 en Microsoft technieken) om weer volledig inzetbaar te zijn in software ontwikkelteams in een .Net ontwikkelomgeving Met minimale begeleiding kunnen zij weer aan de slag.

Gat tot de arbeidsmarkt dichten

Om het gat tot de arbeidsmarkt te kansrijk te kunnen dichten wordt een strenge voorselectie gehanteerd op de in te stromen kandidaten, waaronder:

  • HBO werk en denkniveau
  • Affiniteit software ontwikkeling

SeniorIT WORKS zorgt samen met BEE-Ideas voor een vliegende start

Senior IT Works voegt daar haar eigen specialisatie aan toe. Wij zorgen voor een goede match waardoor deze bijzondere mensen een vliegende (her)start kunnen maken bij onze opdrachtgevers. Dat kan via een recruiting traject of via een detavast constructie of in nauwe samenwerking op maat met bedrijven die op deze wijze zelf een verdere invulling aan hun sociale ondernemerschapsambities willen geven.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten van de mogelijkheden om deze zeer gemotiveerde en capabele medewerkers op uw projecten in te zetten of via een detavast constructie uiteindelijk bij u in vaste dienst te nemen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

 

Copyright © SeniorIT Works - disclaimer - webdesign: prode

×